TÜRKİYENİN İLK SANAL OKUL DERGİSİ ÇİFTLİKKÖY'DE

Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi tarafından Türkiye’nin ilk ve tek sanal okul dergisi kuruldu. Yalova Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri bir araya gelerek sosyal medyada Türkiye’nin ilk sanal okul dergisini kurdu.

SALGIN SÜRECİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMA

“Gücümüz, hayal gücünüz.” sloganıyla ortaya çıkan bu yeni fikre öncülük eden Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Enes Sevgin, okulun sosyal medya dergisinin nasıl kurulduğunu ve nasıl çalıştığını anlattı.

Enes Sevgin örnek bir çalışma başlatmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yarının liderleri, fikir insanları, şairleri, yazarları, ressamları olacak gençlere yol arkadaşı olarak, pandemi sürecinin hepimizi maruz bıraktığı bu travmatik süreçten en az hasarla çıkmanın, motivasyonumuzu yükseltmenin ve üretkenliğimizi, hayal gücümüzü sürekli aktif tutmanın yollarını ararken aklımıza böyle bir çalışma geldi.

TEKNOLOJİYİ LEHTE KULLANMANDILAR

Teknoloji bağımlılığını da olumlu bir şekilde lehimize kullanmamıza vesile olan bu güzel fikir neticesinde ÇAAL Dergi ismiyle İnstagram’da bir hesap açtık. Dergimiz için bir de mail adresi oluşturduk ve bunu bütün okulla paylaştık. 9 ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan hayal gücü yüksek, yetenekli ve istekli 20 kişilik bir grupla çalışmalarımızı yapmaya başladık. ÇAAL Dergi’de Araştırma Ekibi, Portre-Biyografi Ekibi, Resim-Fotoğrafçılık Ekibi, Mutfak Ekibi, Film Analiz Ekibi, Kitap Analiz Ekibi ve İlginç Bilgiler Ansiklopedisi gibi farklı çalışma alanlarını bünyemizde oluşturarak çalışmalarımıza başladık.

ÖĞRENCİLERİN SESİ

Aynı zamanda ‘Sizden Gelenler’ ve ‘Serbest Kürsü’ gibi iki farklı köşe oluşturarak dergimizin mail adresine okulumuzun değerli öğrencilerinden gelen çalışmaları da paylaşma fırsatı verdik. Hedefimiz uzaktan eğitim sürecinin olumsuz etkilerini en aza indirgemek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençlerin fikirlerini, ortaya çıkardıkları güzel çalışmaları herkesle paylaşmak ve okulumuzun adını, öğrencilerimizin sesini herkese duyurabilmek.

İLK YAZI AZİZ BOZOK’TAN

Bu doğrultuda ÇAAL Dergi’nin kurulması yolunda her türlü desteği veren, bizlerin bunu yapabileceğine, başarabileceğine olan inancını her zaman dile getiren ve her zaman yanımızda olarak, bizi hiç yalnız bırakmayan Okul Müdürümüz Sayın Aziz Bozok’un yazdığı yazıyla ilk paylaşımımızı yaptık ve bu yola çıktık. ÇAAL Dergi Ekibi olarak Okul Müdürümüz Sayın Aziz Bozok’a ve beğenileriyle, yorumlarıyla bizleri yalnız bırakmayan değerli ÇAAL öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aziz Bozok da sanal okul dergisini hayata geçiren okul öğretmenleri ile öğrencileri kutladı.

 

 

ÇAAL Dergi’nin Okul Müdürü Aziz BOZOK tarafından yazılan ilk paylaşımı;

Değerli ÇAAL Ailesi

Öncelikle sizlere bu şekilde de olsa ulaşmak, sizinle birlikte olmak, sesimizi birbirimize duyurabilmek adına, bu dijital ortamdan sizlere ulaşmaya karar verdik. Dünyanın ve ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu süreçte, hayatımızın bir çok alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kaldık, bazı işlerimizi zorunlu olarak tümden değiştirdik ve bu zorunlu olarak değiştirdiğimiz alışkanlıklarımızın bir çoğu bundan sonraki süreçte tamamen kalıcı olarak hayatımızda kalacak. Pandemi ile hayatımızda yepyeni alışkanlıklara hep beraber yelken açtık. Bunlardan bir tanesi de eğitim, yapmaya çalıştığımız eğitimin şimdi olduğu gibi uzaktan olması.

Evet, zor olsa da hepimiz artık bu sürece alışmak zorunda kaldık. Ancak şu an yapmaya çalıştığımız eğitim; ne kadar iyi ne kadar mükemmel olsa da yüz yüze yapılan eğitimin yerini hiçbir şekilde tutması mümkün değil. Siz olmadan okulun hiçbir önemi yok, okul siz öğrencilerle güzel öğretmenlerle güzel, gözlerinizdeki ışığı yüz yüze görmek, karşılıklı

iletişim içinde olmak, birlikte aynı havayı koklamak çok önemli ve çok değerli. Tüm dünya artık bunu tam olarak anladı, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, hiçbir zaman bire bir okulun ve eğitimin yerini alamayacak, okullar her zaman öğrencilerimizin en iyi öğrenme ve eğitim alma yeri olarak kalmaya devam edecek.

Bizler de bu süreçte sizlere daha kolay ve daha fazla ulaşmak adına bu dijital platform üzerinden, ÇAAL Dergi’sini kurmaya karar verdik. Sesimizi birbirimize ve diğer insanlara da daha fazla ulaştırma adına bir platform oluşturduk. Sizlerin de fikir ve görüşlerini rahatça dile getireceği, duygu ve düşüncelerini anlatacağı bir ortam olmasını arzuladık. Bundan dolayı emek veren siz değerli öğrencilerime ve Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimiz Enes SEVGİN‘e teşekkür ediyorum. Duygu ve düşüncelerinizi içeren, yazı, şiir, hikâye ve fotoğraflarınızı caaldergi@gmail.com adresine göndererek sizler de bize katılabilirsiniz. Siz değerli öğrencilerimizle en kısa sürede, okullarda yeniden buluşmak dileği ile hoşça kalın. ÇAAL Dergi hesabımıza instagram arama kısmına “caaldergi” yazarak, ulaşabilirsiniz. Bizi takip etmeyi ve çalışmalarımızı beğenmeyi unutmayın.“Gücümüz, Hayal Gücünüz.” ÇAAL Dergi Ekibi

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!