ÜNİVERSİTE VE YALOVA İMES OSB İŞBİRLİĞİ

Yalova Üniversitesi ile Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arasındaki “Endüstri Mühendisliği Fakültesi ve x mekatronik mühendisliği protokolüne ilişkin imza töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yalova Üniversitesi ile Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Yalova İMES OSB) arasında, 4.000 metrekare büyüklüğündeki Endüstri Mühendisliği Fakültesi binasının inşa edilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla “Endüstri Mühendisliği Fakültesi” protokolü imzalandı. 

Yalova Valiliği’nin ev sahipliğindeki imza töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ile Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’in katılımıyla gerçekleşti. 

Kamu ve sanayi iş birliğini üst seviyelere taşıyan “Endüstri Mühendisliği Fakültesi” protokolü ile makine sektörünün ve bölge sanayicisinin gelişimine hizmet etmesi planlanan Endüstri Mühendisliği Fakülte Binası’nın Yalova İMES OSB tarafından inşa edilmesi ve Yalova Üniversitesi’ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı. 

İSTİHDAM GARANTİLİ MYO MÜJDESİ

Son dönemde hayata geçirdiği büyük teknolojik atılımlarla adından söz ettiren Yalova Üniversitesi, kamu ve sanayi iş birliğini üst seviyelere taşıyan “Endüstri Mühendisliği Fakültesi” protokolü ile ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında büyük bir atılıma daha imza attı. Bunun yanı sıra önce yerel sonra ise ulusal ve uluslararası alanda büyük bir katma değer üretmesi beklenen Yalova Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOPARK) için de önümüzdeki günlerde temel atma çalışmalarına başlanacağı duyuruldu. Yapılan görüşmeler sonucunda ise yine ilk olarak Yalova Üniversitesi tarafından hayata geçirilen İstihdam Garantili Meslek Yüksekokulu modeli ile bir meslek yüksekokulu daha kurulacağı da müjdelendi. 

SANAYİNİN İHTİYAÇ VE ÖNCELİKLERİNE UYGUN DERSLER 

Protokol kapsamında seçmeli derslerin bölge sanayicisinin ihtiyaç ve önceliklerine uygun şekilde belirlenmesi, sanayici ve akademik kadro arasında proje ortaklıklarının gerçekleştirilmesi, sanayicinin proje başvuru ve yazma süreçlerinde üniversite kadrosu ile iş birliği yapması, test ve cihaz altyapılarının kullanımında tarafların birbirlerine destek olmaları, tarafların birbirlerinin uzmanlık, bilgi birikimi ve eğitim imkânlarından indirimli olarak yararlanmaları gibi konularda anlaşma sağlandı.

Öte yandan Yalova Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan lisans ve lisansüstü öğrencilerine birtakım avantajlar sağlayan Endüstri Mühendisliği protokolü kapsamında, lisansüstü tez çalışmalarında iş birliği yapılması, lisansüstü tez çalışması yapan öğrencilere firmalara erişimde kolaylık sağlanması ve lisans öğrencilerinin stajlarında gerekli desteğin sağlanması konularında da mutabakata varıldı. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!