Toplamda 320 kişinin aktif olarak katıldığı ve AKSA’nın sunumlarının gerçekleştirildiği sempozyumun son günü oturumunda “Akrilik elyafın UV performansının iyileştirilmesi” isimli bildiriyi dinleyen rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, AKSA’dan gelen katılımcılara “Uzun ömürlü renkler ve bunların performansının nasıl elde edilebileceği” konusunda soru sorarak bilgi aldı. Keyifli geçen oturumun ardından Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı katılımcılara ödüllerini takdim etti.

Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, sempozyum organizasyon komitesinden Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, Yalova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamit Erdemi, Doç. Dr. İdris Karagöz ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Balçık Tamer’in eşliğinde sempozyum salonlarını ve poster sergi alanını gezdi. Sempozyum hakkında yapılan bilgilendirme sonrası verdiği destek ve ev sahipliği nedeniyle Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’ya teşekkür eden Lif ve Polimer Araştırmaları Derneği başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından sempozyum anısına rektör hocamıza hediye takdimi yapıldı.

Sempozyum kapanış oturumu Mühendislik Fakültesi binasında yapıldı. Sempozyumun kapanış oturumunda davetli konuşmacılardan Prof. Dr. Seeram Ramakrishna (Singapur); Prof. Dr. Ramzi Khiari (Fransa) ve Prof. Dr. Islam Shyha (İngiltere) kısa bir konuşma yaparak Yalova Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyumda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirttiler. Kapanış oturumunda söz alan Prof. Dr. Hamit Erdemi, verdikleri destek nedeniyle Yalova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehime Jülide Hızal Yücesoy’a teşekkür etti. Prof. Dr. Hamit Erdemi, ayrıca verdikleri destek nedeniyle TÜBİTAK-BİDEB’e sempozyumun ana sponsoru olan DOWAKSA ve diğer sponsorları olan RB Karesi, İnovenso, Hassan Grup, Areka ve Yalova Kadıköy Belediyesi’ne de teşekkürlerini iletti.

Sempozyum sonunda Sempozyum Ödül Komisyonu’nun yaptığı değerlendirmelere göre; ödül kazanan en iyi sunum ve en iyi poster ödülleri verildi. Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Polimer Malzeme Mühendisliği ABD Tezli Yüksek Lisans öğrencisi Aysu Çavuşoğlu’nun yer aldığı çalışma ekibi “Sürdürülebilirlik için çevre dostu yeşil kompozit malzemelerin üretimi: Ceviz kabuğu ve polipropilen karışımlarının karakterizasyonu” isimli bildiri ile sempozyumda “Başarı Ödülü” kazandı.

Sempozyumun kapanış oturumunda son konuşmayı yapan ve ev sahipliği nedeniyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığına teşekkür eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bir sonraki sempozyumun 3-4 Kasım 2023'te Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde gerçekleştirileceğini duyurarak tüm katılımcılara katılımları ve yaptıkları sunumlar nedeniyle teşekkür etti.