VATAN PARTİSİNE AFET EĞİTİMİ VERİLDİ

Vatan Partisi Yalova İl Yönetimine Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri MAG-DER tarafından afet eğitimleri verildi.Yalova Vatan Partisi Yönetimlerine Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitimleri Yalova MAG Eğitmenleri Hakim Menteş-Muhittin Mert Tarafından verildi.

Yalova MAG Der başkanı Sabri Karaçam yaptığı açıklamada "Afet Bilinç Eğitimlerinin önemi yaşanan depremlerde görülmüştür. Bu konuda bilinçli olanların deprem sırasında yapacaklarını bilenlerin kurtulma şansı çok yüksektir. Afetler, insanların korkulu rüyası gibidir. Ne zaman ortaya çıkacağı bilinmez ve insanların afetlere nerede, nasıl yakalanacağı belli değildir. Bu durum, afet eğitiminin önemini gözler önüne sermektedir. Son günlerde yaşanan depremler sebebiyle de afet bilinci kazanmanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır." diyerek şu bilgileri aktardı.

"Bunun için teşvik edici yaptırımlar uygulanmalı. Eğitimleri alan kişilere imkânlar sağlanırken Eğitim almayanlara kısıtlamalar getirilebilir.Yaygın olarak bilindiği gibi afetlerin ilk dakikalarında herkes kendi başınadır. Afet zararlarından bireyi sadece kendi bilgisi ve hazırlığı koruyacaktır. Dünyanın hiçbir Ülkesinde Sağlık, İtfaiye, Arama – kurtarma ekipleri tüm bireylere aynı anda ve anında ulaşması mümkün değildir. Bu nedenle herbireyin “Afet Sonrası Altın Saatler” olarak adlandırılan “İlk 72 Saat’e hazır olması büyük önem taşımaktadır.Afete hazırlık, herkesin kolaylıkla atabileceği ve atması gereken bir seri küçük adımın toplamından başka bir şey değildir. Hazırlık bir gecede yapılmaz ve asla tamamlanmaz. Ama atılan her küçük adım önemlidir. 2021 Yılı içerisinde Bireyler için güvenli yaşam AFET FARKINDALIK eğitimiyle eğitim görmüş insan sayısını yükseltmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı devam edeceğiz. Sivil toplum örgütlerine okullarda Öğretmen ve Öğrencilere bu eğitimler kesintisiz bir şekilde verilecektir. Hedefimiz Yalova da tüm vatandaşlarımızın bu eğitimden geçmesidir."

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!