YALOVA'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'nın skatılımıyla , 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünunce  düzenlenen anma programı etkinlikleri kapsamında Gazipaşa caddesinde  "Kahramanlarla Yürüyoruz" kortej yürüyüşü de gerçekleştirildi. Ayrıca Yalova Merkez Camii’nde de şehitler ve vefat etmiş gaziler için mevlidi şerif programı düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Yalova Uygulama Otelinde Vali Kaya'nın katılımıyla kahvaltı düzenlendi. Etkinlikler daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şube Başkanlığı ziyaretleriyle drevam etti.

Kutlama etkinliğine, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu, siyasi parti temsilcileri,  STK kuruluşları, gaziler ve  Yalova il protokolü de hazır bulundu.

Kutlamalar etkinlikleri kapsamında Gazipaşa caddesinden Atatürk anıtına kadar  "Kahramanlarla Yürüyoruz" kortej yürüyüşü de gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen törende, Yalova Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Yalova Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şube Başkanlığı çelenkleri Atatürk Heykeli’ne sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya " Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi” ünvanı ve “Mareşal” rütbesinin verilişinin 103. yıl dönümünü onurla kutluyoruz.Aynı zamanda bu anlamlı gün, vatanımızın birliği, bütünlüğü, milletimizin huzuru ve bağımsızlığı için canını ortaya koyan kahraman gazilerimizin şeref günüdür. Kahraman Gazilerimiz, Bizler, vatanı canından aziz bilen bir milletin evlatlarıyız. Çocuklarını askere düğüne gider gibi uğurlayan, her bir evladını vatan sevgisiyle büyüten bir neslin mirasçılarıyız. Şehitliği ve gaziliği en büyük onur sayan bu millet, tarihin her döneminde hür yaşama kararlılığını canı pahasına ortaya koymuştur. Bağımsızlığımızın bedelini, atalarımız kanlarıyla ve canlarıyla ödemiştir. İşte sizler, bu fedakâr ruhun yaşayan sembollerisiniz." dedi.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ise açıklamasında "Bu topraklarda hür ve güven içinde yaşamamız, gazilerimizin gösterdiği cesaret ve fedakârlık sayesindedir. Yalova Valiliğimiz, Garnizon Komutanlığımız ve kahraman gazilerimizle birlikte 19 Eylül Gaziler Günü’nü büyük bir gururla kutladık. Tüm gazilerimizi bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum" dedi

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!