YALOVA'DA RAMAZAN TOPU BÖYLE PATLIYOR

25 Yıldan buyana Yalova'da Ramazan topu geleneğini gönüllü olarak yaşatan Saadet Partisi Yalova İl Yöneticisi Doğan Doğru, (bombacı) Ramazan topu nostaljisini yaşatmak için Yalova Badgodesberg parkında bulunan tarihi top üzerinde ses bombası atarak bu geleneği devam ettiriyor.

Bir Ramazan geleneği olarak günümüze kadar gelen iftar topunun yerini, artık havai fişek çeşidi olan ses bombasının aldığını, bununda ilk örneğinin kendisi olduğunu söyleyen Doğru, 25 yıldan buyana bu geleneği yaşatmaktan da mutlu olduğunu söyledi.

Bad Godesberg parkında bulunan tarihi topun üzerinde Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde patlatılan ses bombasını patlatırken meraklılarında kendisini izlediğini söyledi Doğru" Ses bombaları havai fişeklere göre daha fazla ses çıkartıyor. Ancak, patlama sesini duyanlar yine de 'top atıldı' demekten vazgeçmiyor. Ben ses bombasını patlattıktan sonra ezan okunuyor. İşim, çok hassas ve severek yapıyorum'' dedi. Doğan Doğru, “Bad Godesberg Parkı’nda bulunan tarihi topta Ramazan topu geleneğimizin unutulmamasına ve yaşatılmasına çalışıyoruz. Havai fişek ve ses bombalarını 'A sınıfı ateşleyici belgesi' olmayanlar kullanamazlar. Belgesi olmayanın bu tür patlayıcıları kullanmaları da kanunen yasaklanmıştır" dedi.

işte o anlar ve ayrıntılar

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!