YALOVA SAHİLİNDE ZEHİRLİ DENİZANASI AVI
Özellikle Yalova sahillerinde son günlerde artan, Marmara denizi kıyılarında da sıkça görülen ‘Pusula Denizanası’nın sahillerden temizlenmesi için Altınova belediyesi bir dizi önlemler aldı. Altınova Hersek denizinde görülen Pusula Denizanası Altınova Belediyesi personelleri tarafından toplanıyor.
Özellikle Yalova sahillerinde son günlerde artan, Marmara denizi kıyılarında da sıkça görülen ‘Puslua Denizanası’nın sahillerden temizlenmesi için Altınova belediyesi bir dizi önlemler aldı. Altınova Hersek denizinde görülen Pusula Denizanası Altınova Belediyesi personelleri tarafından toplanıyor.
Salgıladığı sıvı ile birçok insanda tepkimeye yol açan, deride ağrı, kaşıntı, kızarıklık, yanma, şişlik gibi belirtilere neden olan pusula denizanası Hersek denizinde belediye görevlileri tarafından düzenli olarak toplanıyor.
Hersek plajı ve denizinde vatandaşların sağlığının her zaman ön planda tutulduğunu belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’’ Son dönemlerde Marmara denizi genelinde artan pusula denizanası ile ilgili personellerimiz Hersek denizinde günün belirli saatlerinde pusula denizanalarını topluyor. Altınova Belediyesi olarak vatandaşlarımızın can güvenliği ve yaşanılabilecek en ufak sağlık sorunlarının önüne geçmeye çalışıyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.
Pusula denizanası nedir?
Bilimsel adı 'chrysaora hysoscella' olan pusula denizanası, kahverengi ve kırmızı renkli olarak bilinir. Mantara benzeyen şemsiyeli bir yapısı ve şemsiyesi etrasında şerileri vardır. Boyu 50 cm'e kadar çıkabilir.Salgıladığı sıvı birçok insanda tepkimeye yol açarak zehirlenme, deride ağrı, kaşıntı, kızarıklık, yanma, şişlik, kamçı izi gibi belirtilere neden olabilir. Deniz suyunun sıcaklığının artmasıyla pusula denizanalarının sayısı da artmaktadır. Ortalama ömrü 1 yıl olan bu tür, havaların ısınması dolayısıyla Temmuz ve Eylül aylarında çok daha sık görünür. Bir diğer özelliği de ölüsünün bile şikâyetlere sebep olabilmesidir. Tedbir olarak pusula denizanasının çıplak ciltle temas etmemesine dikkat edilmelidir. Nadir de olsa kalıcı yara izi, nefes darlığı ve hayati tehlikeye yol açabildiği bilinmektedir.
Benzer Haberler
VALİ KAYA TRAKTÖRLERE REFLEKTÖR TAKTI
ÇİFTLİKKÖY'DE SOĞUK KOMPOST ATÖLYESİ
HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI
ÜNİVERSİTEDE SAĞLIK AKADEMİSİ GÜNLERİ
YALOVA’DA AFET BİLİNCİ GELİŞİYOR
HAKAN EVCİMAN'A ÖNEMLİ GÖREV
ÇİFTLİKKÖY'DE 1000 ÖĞRENCİYE EĞİTİM SETİ
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ JESTİ