1999 YILI GAZİPAŞA CADDESİ DEPREM ANITI
17 Ağustos 1999 Depreminde yaşadığımız felaketin ardından yıllar geçse de depremde kaybettiğimiz insanlarımızın acılarını halen yüreklerimizde hissediyoruz.
17 Ağustos 1999 depreminin hemen ardından, deprem enkazlarının doldurulmaya başlandığı 17 Ağustos parkı bu fotoğrafta görüldüğü gibi dolduruldu. Henüz enkaz altında arama kurtarma çalışmaları yapıldığı dönemlerde, bu çalışmalar için gelen iş makineleri 17Ağustos 1999 depreminden hemen sonra Gazipaşa caddesicaddesinde denize dökülen enkazlardan oluşan dolgu malzemelerini kamyonlara yükleyip böyle dolduruluyordu.
Depremin ilk haftasından itibaren başlayan dolgu çalışmaları kısa bir süre içinde tamamlanırken, dolgu alanında evlerin enkazları içinde bulunan çeşitli ziynet eşyaları ve hatta ceset parçaları da bu dolgu alanına karışıyordu.Çünkü o dönem enkazların erken kaldırılması iş makinelerinin bilinçsiz bir şekilde enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürmesi nedeniyle bir çok ceset parçalandı.
Parçalanan bazı cesetler ise enkazlarla birlikte dolgu alanına döküldü. İşte gördüğünüz bu dolgu alanı aynı zamanda dünyanın en pahalı dolgu alanı olarak tanımlanıyor. Dolgu alanına çok katlı binalardan oluşan 1000’e yakın apartmanın enkazı döküldü..Bu dolgu alanının içinde altın döviz çeşitli ziynet eşyaları da bulunması dolgu alanının dünyanın en pahalı dolgu alanı olarak tanımlanmasına neden olmuştur.
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.






Benzer Haberler
1972 YILI YALOVASPOR'UN DEV KADROSU
1979 YILI YALOVA ESNAF SPOR KADROSU
1973 YILINDA YALOVA ACARSPOR KADROSU
1976 YILI COŞKUNSPOR KAYMAKAMLIK KUPASI
1958 YILI YALOVA CUMHURİYET CADDESİ
1974 YILI ÇINARCIK İLÇESİ KARTPOSTALİ
1950 YILINDA YALOVA GAZİPAŞA CADDESİ
1984 YILINDA ESENKÖY SAHİLİNE GENEL BAKIŞ